FORGOT YOUR DETAILS?

Radionice


Prva radionica u okviru provedbe IPA projekta Istraživanje i promocija plitkih geotermalnih potencijala u RH će se održana je 12. lipnja na lokaciji Strojarsko tehničke škole u Osijeku, s početkom u 10.00 sati.

U sklopu radionice predstavljeni su ciljevi projekta, iskustva pri bušenju te prvi rezultati vezani za determinaciju jezgre na lokaciji Osijek i mjerenja toplinskog  odziva tla uz distributivno mjerenje temperature duž bušotine optičkim vlaknima. Radionica je bila namijenjena stručnoj zajednici, projektantima, tehničarima, institucijama lokalne i državne uprave te svima zainteresiranima za područje obnovljivih izvora energije.

Poziv na prvu radionicu GeothermalMapping u Osijeku


 Izvještaj s prve radionice na projektu.

Fotografije

Prezentacije:

01_Ciljevi i provedba projekta_V.Soldo

02_Razvoj i primjena dizalica topline _M. Grozdek

03_Određivanje hidrogeoloških i toplinskih svojstava naslaga na temelju determinacije jezgre bušotine_K. Urumovic i S. Borovic

04_Rezultati mjerenja toplinskog odziva tla (DTRT)_L.Boban i L. Leposa

05_Bušenje i instalacija bušotinskih izmjenjivača topline_A. Damjanovic

06_Iskorištavanje energije tla – Iskustva iz prakse_S. Susilovic


 

 

Uspješno je održana druga po redu radionica projekta Geothermal mapping u Tehničkoj školi  u Zadru. Upisano je oko sedamdeset polaznika radionice gdje se uz planirana predavanja održala i diskusija na temu obnovljivih geotermalnih izvora topline. Održane prezentacije možete skinuti niže na linkovima:

Ciljevi projekta GeothermalMapping

Iskustva pri busenju

Hidrogeoloska i topl svojstva naslaga

Toplinski odziv tla 


Tehnoekonomska analiza dizalica topline 


Primjeri iz prakse 


Predstavljanje projekta LEGEND 

 

 

 

20.03.2015 Održana je radionica projekta Geothermal mapping u Tehničkoj školi Čakovec. U sklopu radionice spomenuti su dosadašnji rezultati, načini mjerenja toplinskog odziva tla i isplativost eksploatacije geotermalne energije za potrebe grijanja i hlađenja. Članovi partnera u projektu, Hrvatskog geološkog instituta, održali su predavanja o iskustvima pri bušenju te o metodi određivanja hidrogeoloških svojstava tla. Nakon predavanja uslijedila je kratka diskusija o vezanim temama.

Prezentacije su dostupne na linkovima:

Rezultati projekta GeothermalMapping

Rezultati mjerenja DTRT

Tehnoekonomska analiza

Utjecaj toplinskih svojstava tla na optimiranje polja BIT

Određivanje hidrogeoloških i toplinskih svojstava

Iskustva pri bušenju

TOP