FORGOT YOUR DETAILS?

Hrvatsko-Japanski seminar na temu Geotermalne energije

by / Utorak, 12 Siječanj 2016 / Published in Uncategorized
IMG_5926

U organizaciji seminara sudjelovali su Fakultet strojarstva i brodogradnje Svučilišta u Zagrebu, Hrvatski geološki institut i Akita sveučilište iz Japana. Seminar je održan 12. siječnja 2016. godine.

U prvom dijelu seminara prezentirani su rezultati projekta Istraživanje i promocija upotrebe plitkih geotermalnih potencijala u Hrvatskoj te dobivena toplinska svojstva tla na različitim lokacijama. U drugom dijelu seminara, članovi delegacije iz Japana predstavili su svoje aktivnosti, razvoj DTRT-a te eksperimentalna i numerička istraživanja horizontalnih izmjenjivača, analizu potencijala lokacije za akumulaciju energiju u vodonosnicima te primjenu geotermalne energije za odleđivanje javnih prometnica.

Dan prije seminara, delegacija je primljena na FSB od strane dekana, prof. Zvonimira Guzovića te su se upoznali s aktivnostima fakulteta i detaljnije s istraživačkim radom na Katedri za toplinsku i procesnu tehniku. Tijekom svog boravka, delegacija je posjetila lokaciju ugradnje bušotinskih izmjenjivača topline u Zagrebu te Hrvatski geološki institut gdje su se imali priliku detaljnije vidjeti aktivnosti i istraživanja samog instituta.

U prilogu su agenda i izvještaj posjete.

Agenda

Seminar report

 

TOP